Lassítani a józanságért

0
1411
Az alkalom munkatársai

Szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára tartottak lelkigyakorlatot a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat és a Gyulafehérvári Caritas KI-ÚT programjának munkatársai 2017. június 29. – július 2. között Székelyudvarhelyen. A lelkigyakorlaton résztvevők között nagyobb számban voltak visszatérő, felépülésben lévő szenvedélybetegek és hozzátartozóik, akik önmaguk megerősítésére és józanságuk elmélyítésére vágytak, illetve eljöttek útkeresők is, akik első lépéseiket próbálgatták a gyógyulás útján, és ezt olyan közösségben tehették meg, amely hatalmas érzelmi biztonságot nyújtott számukra.

Ez a közösség a Fazekas György lelkipásztor által vezetett elmélkedéseken és tanításokon keresztül, könnyekkel és nevetésekkel gazdagított lelki elmélyülésben, illetve egy olyan tanulási folyamatban részesülhetett, amelyben azt is megérezhette, Isten szerető jelenlétének felszabadító és gyógyító ereje van, ha közel engedjük magunkhoz. (…)

 

Szemelvények a résztvevők visszajelzéseiből:

„Eldobom eddigi életemből a kishitűségemet, a szorongásaimat, a múltam fájdalmait és elviszem magammal azt a gondolatot, hogy értékes, és szeretetreméltó ember vagyok, minden hibám ellenére, valamint azt, hogy életem központja Isten. Fontosnak tartam, hogy döntéseimet és tetteimet kizárólag a szeretet motiválja. Nagyon hálás vagyok a felismerésekért és a figyelemért…”

„Rájöttem, hogy nem kell tökéletes legyek és alábbhagyhatok a megfelelési kényszerből. Jó elmenni azzal a gondolattal, hogy defektes lehetek, Isten mindenképpen szeret engem.”

„Tudom már, hogy az önzés nem vezet jóra. Azt is tudom, hogy fejben dől el minden. És azt is megtudtam, hogy nem elég akarni valamit, tenni is kell érte.”

„Elengedem azt, hogy meg akarjam változtatni a családtagjaimat. Azt viszem magammal innen, hogy a gondolatok szavakká válnak, a szavak tettekké, a tettek szokásokká, a szokások szenvedélyekké és a szenvedélyek sorsunkká lesznek. Továbbá elfogadom azt, hogy Isten szüntelenül jelen van az életemben.”

Lázár Andrea

Bővebben az eseményről a Vasárnap július 16-ai számában olvashatnak.