Először lépett fel Székelyudvarhelyen a 100 tagú Székely Férfikórus

0
4172
Fotó: Dávid István

A székelyudvarhelyi művelődési ház nagytermében június 10-én lépett fel először a 100 tagú Székely Férfikórus, amely tizedik hangversenyét tartotta. A 100 tagú Székely Férfikórus története 2013 májusában kezdődött, amikor a székelyudvarhelyi Székely Dalegylet fennállásának 145. évfordulójára hívták a Gyergyószentmiklós Ipartestületi Férfikart és a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Magyar Férfidalárdáját. Utólag csatlakozott a Marosszéki Harmónia Dalcsoport, valamint a Csíkborzsovai Férfikar és ebben a felállásban kilenc kórushangversenyt adtak.

Az egyesített kórus tizennégy művet adott elő, köztük magyar szerzők, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és Erkel Ferenc műveit, illetve olyan klasszikusokét is, mint Wolfgang Amadeus Mozart vagy Antonio Salieri.

A karnagyok Kovács László, Jakab Árpád, Molnár Katalin, Ványolós András, Bíró Zsolt és Biró Jenő voltak, zongorán közreműködött Fehér Izabella.

A 100 tagú Székely Férfikórust alkotó kórusok vasárnap dalos szolgálattal vettek részt a székelyudvarhelyi Szent Miklós-, szombatfalvi Szent György-, a bethlenfalvi Mária neve, illetve a belvárosi református templomban tartott szentmiséken/istentiszteleten.