Tettek napja a szatmári egyházmegyében

0
1264

Negyedik alkalommal hirdette meg a püspökség ifjúsági irodája a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a Tettek napját, amellyel minden évben fiatalokat szólítanak meg, javasolva, hogy plébániai ifjúsági csoportjukkal közösen végezzenek valamilyen szolgálatot, munkát a „házuk táján”. Az idei abban különbözött az eddigiektől, hogy nem egy, hanem két egymást követő szombaton volt lehetőség a program keretén belül tevékenykedni, megmutatni ügyességüket és otthon-szeretetüket.

Május 20-án Józsefháza, Mezőfény, Kaplony, Lázári, Krasznabéltek és a szatmárnémeti Szent Antal-plébánia fiataljai, 27-én pedig Nagymajtény, Csomaköz, Fatima, Egri és Csanálos ifjúsága válaszolt a felkérésre. Az ifjúsági iroda által kiküldött felhívásban – amely a plébánosokhoz érkezett meg – javaslatok is szerepeltek arra vonatkozólag, hogy mit csináljanak a részt vevő csoportok, de többen saját ötletüket valósították meg. A két szombat során igen változatos tevékenységekkel zajlott így a tettek napja: kaput festettek, templomot takarítottak, a plébánia kertjét és udvarát, a temetőt, a falut takarították, a falun kívüli keresztút stációit javították, rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek játékokat és adták át azokat egy alapítványnak, karkötőket készítettek gyerekeknek, idősek otthonában olvastak fel és beszélgettek…

Nagyok és kisebbek, bérmálkozásra készülők egyaránt szívesen vettek részt idén is a közös munkában, amely végig jó hangulatban zajlott, de sok helyen utána közös ebéddel, játékkal meg is jutalmazták a példamutató fiatalokat. Ők idén is bizonyították, tudnak és szeretnek tenni közösségükért. Csak arra van szükség, hogy a plébánosok, hitoktatók, plébániai csoportvezetők buzdítsák őket és megadják a keretet, az időt, a szervezési segítséget nekik.

Kép és szöveg: Szatmáriegyházmegye.ro