A pápa köszöntötte a lengyel zarándokokat nemzeti ünnepükön

0
1243
A czestochowai Fekete Madonna kegyképe (Fotó: ANSA, Vatikáni Rádió)

A szentatya a szerdai általános kihallgatás végén köszöntötte a világ különböző részeiről érkezett zarándokokat. A lengyel hívekhez fordulva emlékeztetett, hogy ezen a napon tartják Szűz Mária, Lengyelország királynője napját, nemzeti ünnepüket. A Szent Péter téren jelen levő hívektől nagy tapsot kért Lengyelország királynőjének. Hallgassatok szeretettel és figyelemmel királynőtök útmutatásaira, akihez ezekkel a szavakkal fordultok: „Te vagy nemzetünk nagy büszkesége.” Napi döntéseitek során kövessétek az egyetértés és a kölcsönös jóindulat útját. A legfontosabb döntéseket az igazságot, a közjót és a békét keresve hozzátok meg. Legyetek nyitottak és érzékenyek testvéreitek szükségleteire. Szívből adom áldásomat hazátokra és a lengyelekre Lengyelországban és világszerte. Éljen Lengyelország! – zárta a pápa köszöntő szavait a lengyel zarándokokhoz.

Szent Fülöp és Jakab emléknapja

Szent Fülöp és Jakab emléknapján Ferenc pápa azt kívánta a híveknek, hogy az apostolok, a feltámadt Krisztus örömteli hirdetőinek emléke növelje a hitet és buzdítson az evangéliumi tanúságtételre.

Május elején kérjük Szűz Mária, Jézus anyja égi közbenjárását

A fiatalokhoz, a betegekhez és az ifjú házasokhoz fordulva pedig a szentatya arra buzdított, hogy május elején kérjük Szűz Mária, Jézus anyja égi közbenjárását. Kedves fiatalok, tanuljatok meg hozzá fohászkodni a rózsafüzér egyszerű és hatékony imájával. Kedves betegek, Szűz Mária legyen támaszotok a fájdalom próbatételei idején. Kedves új házasok, kövessétek Szűz Mária szeretetét Isten és testvérei iránt!

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS