Ferenc pápa húsvéthétfői Regina Coeli imádsága

0
1019
Húsvéthétfői Regina Coeli a Szent Péter téren (AFP/Vatikáni Rádió)

A szolidaritás és a befogadás gesztusait kérte Ferenc pápa Húsvéthétfőn délben a Regina Coeli imádság előtt mondott beszédében. Emlékeztetett, hogy ezen a napon, „az Angyal hétfőjén” emlékezik az egyház a Feltámadás hirdetésére. Arra kaptunk meghívást, hogy a Lélek szerinti új emberek legyünk. Twitter üzenetében pedig hangsúlyozta: „Igen, bizonyosak vagyunk: Krisztus valóban feltámadt”.

A hívők hirdessék korunk embereinek a remény üzenetét
A pápa buzdította a híveket, hogy mielőbb induljanak el és hirdessék korunk embereinek a remény üzenetét, amelyet Jézus feltámadása hoz magával. Az utolsó szó tehát már nem a halálé, hanem az életé. Ez a mi bizonyosságunk. Ferenc pápa emlékeztetett, hogy ennek az eseménynek az erejével, amely a történelem és a kozmosz valódi újdonságát jelenti, arra kaptunk meghívást, hogy a Lélek szerinti új emberek legyünk, az élet értékét megerősítve. A feltámadás és az élet embereivé válunk, ha a világot sújtó események és ha az Istentől távol levő világiasság közepette, képesek leszünk kifejezni a szolidaritás, a befogadás gesztusait, és tápláljuk a békére irányuló egyetemes vágyat illetve a pusztulástól megmentett környezetre irányuló törekvéseket.

Krisztus él és Krisztus Szent Lelke által működik a történelemben
A pápa megjegyezte, hogy mindennapi és emberi jelekről van szó, amelyeket a Feltámadott Úrba vetett hit erősít és jár át. Ezáltal e gesztusok saját képességeinknél sokkal hatékonyabbá válnak. Mindez azért történik így, mert Krisztus él és Krisztus Szent Lelke által működik a történelemben: kiemel nyomorúságunkból, elér minden emberi szívet és visszaadja a reményt az elnyomottaknak és a szenvedőknek.

A feltámadt Krisztus ragyogó jelei legyünk a világ történései közepette
Szűz Mária, aki csendes szemtanúja fia, Jézus halálának és feltámadásának, segítsen nekünk, hogy a feltámadt Krisztus ragyogó jelei legyünk a világ történései közepette. Azért váljunk ragyogó jelekké, hogy mindazok, akik gyötrődnek és nehézségekkel küzdenek, ne maradjanak a pesszimizmus és a vereség, a belenyugvás áldozatai, hanem találjanak bennünk testvérekre, akik támaszt és vigaszt nyújtanak számukra. Ferenc pápa annak a kívánságának adott hangot, hogy Mária, a mi Édesanyánk segítsen erősen hinni Jézus feltámadásában, hogy Jézus él és közöttünk van. Az üdvösség csodálatos misztériuma ez. Higgyünk abban is, hogy képes átalakítani a szíveket és az életet. Kérjük, hogy járjon közben az üldözött és elnyomott keresztény közösségekért világszerte, akik nehezebb és bátrabb tanúságtételre kaptak meghívást.

Ragadjunk meg minden jó alkalmat, hogy a feltámadott Úr békéjének tanúságtevői legyünk
Húsvéthétfőn is a Szent Péter tér megtelt a világ minden részéről érkezett zarándokokkal, plébániai csoportokkal, családokkal és egyházi társulatokkal. Azt kérte tőlük Ferenc pápa, hogy ragadjanak meg minden jó alkalmat, hogy a feltámadott Úr békéjének tanúságtevői legyenek. Végül Áldott Húsvétot kívánt mindenkinek és kérte, hogy imádkozzanak érte is.
Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS