Erdélyben is imádkoznak az áldozatokért

0
3964
Magyar busz balesete Olaszországban - Fotó: 24.hu

Potyó Ferenc, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség általános helynöke a főegyházmegye belső kommunikációs csatornáján kérte az erdélyi papságot, hogy a mai szentmiséken csatlakozzanak a magyar bíboros kezdeményezéséhez, és az erdélyi templomokban is emlékezzenek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól, imádkozzanak értük, fájdalomtól lesújtott családjaikért.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Magyar Kurírnak nyilatkozva elmondta, megrendülten értesült a magyar diákcsoportot szállító busz olaszországi tragédiájáról. A családok melletti együttérzését fejezte ki, imádkozik a szerencsétlenségben elhunytakért és a sérültek mielőbbi gyógyulásáért. Arra kéri az esztergom-budapesti főegyházmegye papjait, hogy január 22-én, vasárnap a szentmisékben emlékezzenek meg az áldozatokról.

Mint ismeretes, legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely szombatra virradó éjjel történt egy veronai autópálya-kijáratnál.

A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott – közölte az MTI.

Forrás: Magyar Kurír / MTI / RomKat.ro

MEGOSZTÁS