Főegyházmegyei kreativitási vetélkedő Szent László évében

Versenyfelhívás

0
1974
Pillanatkép a 2016-os kreativitásvetélkedőről.

Szent László évében a IX. erdélyi főegyházmegyei kreativitási vetélkedő a hagyományokhoz híven minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak próbál lehetőséget biztosítani kreatív képességeinek versenyszerű bemutatására 12 versenykategóriában (rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, vokális és hangszeres zene, tánc és sport). A vetélkedőre Marosvásárhelyen, a Római Katolikus Teológiai Líceum és a Keresztelő Szent János-plébánia / Pro Vita Cristiana Alapítvány szervezésében kerül sor 2017. április 7–8-án.

Regisztráció
A vetélkedőre kétfordulós regisztrációval lehet bejelentkezni a kreativitas_ms@yahoo.com e-mail címen. A kétfordulós bejelentkezést a korábbi vetélkedők költségvetési tapasztalatai teszik szükségessé. 2017. február 10-éig tart az előregisztráció. A jelentkezők számának függvényében készül el a költségvetés, s a lehetséges támogatások felmérése (a regisztrálók részéről is érkezhet beazonosítható támogatás). Ezt követően a jelentkezők értesítést kapnak, hogy az elérhető költségvetés függvényében a regisztrációt elfogadják-e. Február 24-én zárul a regisztráció megerősítése.
A versenykategóriák közül a rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika lévén passzív kategóriák, a részvételt helyettesítheti az alkotás elküldése is. Az irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, zene, tánc, sport mint aktív versenykategória feltételezi a személyes jelenlétet. Egy-egy versenyző több kategóriában is indulhat, a következő szabály alkalmazásával: aktív versenykategóriában csak egy kategóriában lehet regisztrálni, a passzív kategóriák esetében nincs megkötés.

Programtervezet
A vetélkedő tervezett programja a következő:
2017. április 5. (szerda):
– 18 óra: a zsűri és szervezők közös megbeszélése.

2017. április 7. (péntek):
– a versenyzők érkezése, regisztráció (Deus Providebit Tanulmányi Ház, aula);
– 15 óra: ünnepélyes megnyitó a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban;
– vetélkedők;
– 19 óra: vacsora a vendégeknek

2017. április 8. (szombat):
– reggeli a vendégeknek
– 9 óra: a szervezők, kísérő és felkészítő tanárok közös találkozása
– 9.30: vetélkedők
– 13 óra: ebéd
– 14 óra: vetélkedők
– 18 óra: díjazási ünnepség – szentmise a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban, szentmise után díjak átadása

A különböző kategóriák vetélkedőinek pontos beosztását az előregisztráció után közlik a jelentkezőkkel. A rajz, fotó, plakát, naptár, dombormű/körplasztika kategóriákban érkezett alkotásokból a szervezők időszaki kiállítást szeretnének szervezni, ennek részleteit az érintettekkel a regisztráció lezárása után egyeztetik.

A részletes versenykiírás itt tekinthető meg.